AKTIVE FØTTER AS

Foten består av 26 knokler, samt diverse ledd, muskler og ligamenter. Foten skal tåle et trykk på 1.5 ganger vår egen kroppsvekt i stående stilling. Denne vekten kan ganges med 3 når vi er i bevegelse, for eksempel når vi hopper eller løper.

Om man veier 75 kilo, og løper en tur på 10 km, utsettes foten for en støtbelastning på mellom 1/2 – 3/4 tonn mellom seg og underlaget, da er det ikke vanskelig å forstå at det her lett kan oppstå store skader.

Et generelt tips til forebygging av smerter og problemer i føttene er å tenke grundig igjennom, og være nøye med hva slags sko man bruker. En riktig sko er svært viktig for å ivareta fotens hud og negl, anatomi og bevegelse.

En fotterapeut er autorisert helsepersonell og jobber med alle skorelaterte fotproblemer.

Aktive Føtter AS kan tilby følgende behandlinger – symptombehandlinger, analyser og skoveiledning, lage ulike former for avlastninger.

Symptombehandlinger:

Negler:

o Klipping

o Sliping

o Spange for nedgrogg, innrullet negl

o Bøyle for nedgrodd, innrullet negl

Hud:

o Beskjæring/sliping, filing av hard hud

o Fjerning av torner

o Behandling av neglesopp og fotsopp

o Behandling av fotvorter

Analyser:

o Stående på speilkasse/analyse av type fot og hælstilling

o Ganganalyse

o Windlassfunksjon (låsning i naviculare)

o Leddtest, aktiv og passiv

o Kontroll av fettvevsatrofi, fettvevsprolaps, plantarfacit, mortons, Hæglundshæl

o Måling av breddeøkning/tverrplattfot

Skoveiledning:

o Dette er en naturlig del av arbeidet for å fjerne eller forbedre symptomer og smerter i foten, og gjøres på bakgrunn av analyser og observasjon av symptomer.

For eksempel, hvilken type sko skal du unngå ved en hulfot (pes cavus)

Avlastninger:

o Filtavlastninger for å fjerne direkte trykkpunkter på smertefulle områder, for eksempel vorter eller torner

o Spange for nedgrodd eller innrullet negl

o Bøyle for nedgrodd eller nedrullet negl

o Aktiviserende såler, startende plattfot, plantarfacit, fettvevsatrofi eller fettvevsprolaps i hælen, generelle hælsmerter

o Avlastende sålerfor Mortons, smerter i metatarsene eller dårlig winlassfunksjon, generelle forfotssmerter

o Enkel manipulering av låsninger i naviculare og fibula

Våre priser:

Førstegangskonsultasjon 75 – 90 min kr. 950,-

Konsultasjon 60 – 75 min kr. 750,-

Konsultasjon 50 – 60 min kr. 650,-

Vortebehandling fra kr. 200,-

Spange/Bøyle/Torn fra kr. 350,-

Filtavlastninger fra kr. 25,-

Grunnsåler fra kr. 400,-

Komponenter til såler fra kr. 50,-

For spørsmål eller timebestilling, ta kontakt med Christine på tlf: 928 26 606,

eller på e-post: christine@aktiveføtter.no

Om du ikke kan komme, må timen avbestilles senest 24 timer i forveien, ellers må timen betales i sin helhet


Historien

Den klassiske massasjen har aner langt tilbake i tid – fra Kon-Fu-Tse for 5000 år siden. I løpet av de siste årene har forskningsstudier vist klare resultater som viser hvorfor massasje har så positive effekter; hvilehormoner frigjøres, blodsirkulasjonen øker, musklenes spenning avtar osv. Massasjens viktigste oppgave er å løse opp spenninger i muskulaturen som kan oppstå pga. dårlig arbeidsstilling eller anstrengelse av en eller annen art, men kan også ha mer følelsesmessige årsaker som stress, sinne og angst. Slike spenninger setter seg også i kroppen og kan ofte gi smerter i f.eks. rygg, skuldre, nakke, hofter og knær. Den klassiske massasjen er en av de viktigste behandlingsmetodene mot muskelspenninger og har stor betydning for velvære for kropp og sjeltradisjonell medisin i hele verden har brukt berøring som en av sine viktigste metoder i ulike epoker. Vi vet med sikkerhet at massasjemetoder har vært en viktig del av medisinen i India, Kina og Hawaii – og mange andre deler av verden.

Våre priser massasje og laser:

60 min behandling  kr. 600,-

40 min behandling  kr 450,-

30 min behandling  kr. 400,-

20 min bare laser kr. 350

Om du ikke kan komme, må timen avbestilles senest 24 timer i forveien, ellers må timen betales i sin helhet.

For timebestilling kontakt Christine på tlf: 928 26 606 eller christine@baerumpilatesstudio.no

Vi tilbyr følgende behandlinger:
 • Klassisk massasje
 • Massasjeterapi
 • Muskulering
 • Revolving
 • Strain/Counterstrain
 • Triggerpunktbehandling
 • Laserbehandling
 • Biomekaniskbehandling, ganganalyse, skoanalyse og skoveiledning

LASER:

Laser er en spesiell form for lys som er samlet i en konsentrert stråle. Lyset er rent og har derfor evnen til å trenge dypt inn i vevet vårt. Laserlyset stimulerer hver enkelt celle i kroppen, og hjelper denne til en raskere helingsprosess. Man kan sammenlikne dette med plantenes evne til å utnytte sollyset til sin fotosyntese.

Bivirkninger:

Laser har ingen bivirkninger. Det kan oppstå behandlingsreaksjoner i form av økt iritasjon, uro og rødhet i behandlingsområdet, men dette er ganske normalt og vil avta i løpet av 12 – 24 timer.

Er laser farlig:

Dette avhenger selvfølgelig av laserens styrke. Laser finnes i mange forskjellige styrker, og benyttes i alt fra å skjære i stål, til avlesning av CD-plater. Laser anvendes også innenfor kirurgi og som laserpenn.

Den terapeutiske laseren har en svakere styrke en den kirurgiske laseren, og p.g.a strålens spredning finnes det ingen fare for skader på øyne eller i vevet. Effekten av laserbehandling er kunn positiv og stimulerende for kroppens reperasjonsmekanismer.

Gjør laser vondt:

Laserterapi er smertefritt, men man kan av og til oppleves med en svak stikkende smerte, eller litt varme på behandlingsområdet. En laser behandling tar oftes 10-20 minutter, og kombineres ofte med massasje.

Antall behandlinger og resultater:

Antall behandlinger er svært individuelt og avhenger av type skade. Om skaden er akutt kan man påregne 1-5 behandlinger over en periode på 2-3 uker. Ved kroniske skader må behandlingen tilpasses hver enkelt.

Helbredelsesperioden på akutte skader reduseres med opp til 75%, og virusangrep og bakterieinfeksjoner behandles raskt og effektivt.

Noen eksempler:

 • Forstuinger – 6 -8 dager
 • Forkjølelsessår – 2 – 3 dager
 • Musearm/tennisalbue – 4 – 5 behandlinger
 • Benbrudd – 8 – 10 dager
 • store sårskader – 2 – 3 uker

Hvem skal ikke behandles med laser:

Gravide, epileptikere, hjerte- og kreftpasienter har enkelte begrensninger for behandlingsområder. Dersom du tilhører noen av disse gruppene vær nøye med å gi beskjed til din terapeut før oppstart av behandlingen eller snakk med din lege.

Alle kjente undersøkelser viser dog at kreftceller ikke påvirkes av laserlys, men forsiktighet ved påvist kreft er en selvfølge.

MASSASJE:

Den Svenske klassiske massasjen er verdensberømt. Gjennom knaing, glidninger og trykk løser massasjen opp spenninger i hele kroppen og gir en behagelig og skjønn avslapning. Regelmessig massasje fjerner tretthet og smerte i skuldre, rygg og nakke. Du føler deg roligere, mykere og mer bevegelig.

Effektene av massasje:

Musklene blir smidigere og mer elastiske. Musklenes næringsopptak øker. Tilhelingen av sliten og/eller skadet muskulatur går raskere. Massasjen virker avslappende på muskulaturen. Massasje påvirker i tillegg det autonome nervesystemet som refleksorisk øker blodsirkulasjonen. Gjennomstrømningen i kappilærårene (hårrørsårene) øker, både vevets blodvolum og sirkulasjonshastigheten øker. Lymfesirkulasjonen øker, noe som er vist i flere forsøk med massasje.

Oxytocin-hormon
Ved massasje frigjøres oxytocin-hormoner, som er hormonet for ro og velvære. Oxytocin er en motpol mot “kamp og flukt” hormonene som aktiviseres av stress. Dermed kan vi si at massasje har virkning mot stress. Oxytocin har mange flere gode virkninger; det senker angstnivået, høyner smerteterskelen, forbedrer funksjonene i imunforsvaret, senker blodtrykket, øker næringsopptaket, virker gunstig på våre evner til problemløsning, øker sårtilhelingsprosessene m.m. Forskere mener at gjentagende økninger av oxytocinnivåene gir et langvarig effektmønster som kan opprettholdes over lang tid. Oxytocin påvirker igjen nivåene av dopamin, serotonin, noradrenalin og adrenalin.

Dopamin; er en signalsubstans i hjernen som påvirker våre følelser i forbindelse med hjernens belønningssystem.
Seretonin; er en signalsubstans i sentralnervesystemet som påvirker søvn, appetitt, seksuell lyst, sinnsstemninger, angst, tenkeevne og hukommelsen.

En massasjebehandling:

Muskulering: Mange plager i ledd og muskler kommer fra stramme og spente muskler. Muskulering er en behandlingsform hvor vi jobber direkte på de muskler som er spente og harde. Vi masserer og tøyer ut musklene med en spesiell teknikk. Foruten massasje og muskeltøyninger kan longering, triggerpunkter og myofascialmassasje inngå i behandlingen. Du blir mer bevegelig og kjenner deg mer avslappet.

Massasjeterapeutisk behandling:

En Massasjeterapeut behersker flere ulike massasjemetoder og teknikker som har det felles mål å løse opp og motvirke muskelspenninger. En massasjeterapeutisk behandling kan derfor variere kraftig fra klient til klient. Hver behandling avsluttes alltid med massasje. Behandlingen kan enten være rettet mot å forebygge plager eller å behandle bestemte problemer som f.eks. vonde skuldre, nakkesperre, ryggvondt, leddbesvær, tennisalbuer, hodepine og mye my mer.

Følgende metoder/teknikker kan benyttes ved en massasjeterapeutisk behandling:

Muskuleringsspesifik massasje med muskeltøyninger.

Triggerpunkter - er en av de vanligste årsakene til smerte i muskler og ledd. Med trykk, massasje, ising og muskeltøyninger kan disse punktene slutte med sin smerteprojisering.

Strain and Counterstrain – er en myk metode som har som formål og få spente muskler som hindrer et ledds normale bevegelighet til å slappe av.

Revolving – er en dyptgående og svært behagelig massasjemetode som påvirker den dype muskulaturen, muskelhinnene og pusten.

Revolving er en dyptgående behandlingsform basert på en analyse av kroppsholdningen. Metoden har til hensikt å korrigere muskulær ubalanse, dette bidrar blant annet til å frigjøre respirasjonen. De strukturer man berører er bindevevshinner, dype muskelgrupper og mellomgulvet. Håndgrepene er myke men bestemte.